Нові договори про співпрацю

У жовтні завідувач кафедри автомобілів д.т.н. Ляшук О.Л. та доцент кафедри Гудь В.З. перебували з робочим візитом у м. Познань (Польща). Під час поїздки підписано угоду про співпрацю з Вищою школою банковою у Познані. Також обговорено можливість розширення співпраці з підприємством Meprozet (Польща) щодо розширення співпраці з питань практик студентів кафедри.

Студенти університету проходили літню практику у Польщі

Університет розширює міжнародне співробітництво та бази практик за кордоном і це стало хорошою нагодою для студентів набути нового досвіду під час виробничої практики у Польщі. Адже за результатами візиту у квітні цього року представниками кафедри автомобілів було підписано угоди про співпрацю між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та Вищою Школою Безпеки у м. Познань та підприємством MEPROZET в тому числі і щодо проходження практик.

Уже з середини травня восьмеро студентів 3-го та 5-го курсів спеціальності «Автомобільний транспорт» та один студент спеціальності «Прикладна механіка» проходили практику на даному підприємстві.

Під час практики студенти мали можливість покращити свої знання і вміння та отримати навики роботи на сучасному обладнанні.

Переможці та призери ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій»

19 квітня на базі кафедри експлуатації та ремонту машин Центральноукраїнського національного технічного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій», «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі», а також ХІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених «Підвищення надійності машин і обладнання».

На початку заходів учасників олімпіади та конференції привітав проректор ЦНТУ із наукової роботи, професор Олександр Левченко. Олександр Миколайович подякував студентам та їхнім науковим керівникам за те, що вони знайшли можливість приїхати до нашого навчального закладу на олімпіаду та конференцію, та побажав студентам продемонструвати під час олімпіади по-максимуму свої знання і отримати сьогодні нові знання.

Також учасників олімпіади зі спеціальностей «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій», «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі» привітали професор кафедри експлуатації та ремонту машин Олександр Мажейка, заступник декана факультету проектування та експлуатації машин з навчально-виховної роботи Андрій Тихий.

Професор кафедри експлуатації та ремонту машин Віктор Аулін ознайомив учасників олімпіади та конференції із регламентом та порядком роботи. Олімпіади складались із двох турів: перший тур – розв’язання тестових завдань (складених на основі навчальних дисциплін фахового спрямування); другий тур – письмове розв’язання творчих завдань за фахом. Окремо для олімпіади за спеціальності «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій» передбачався третій, практичний тур, під час якого студенти мали продемонструвати навички у зварюванні деталей електродуговим способом.

Теми тестових завдань олімпіади «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій»: теоретичні основи відновлення та зміцнення деталей; триботехніка та основи надійності машин; тертя, змащення та спрацювання в машинах; технологічні процеси та комплекси зміцнення і відновлення деталей машин і апаратів; проектування технологічних процесів виготовлення та відновлення деталей; основи напилення та наплавлення; обладнання та технологія для газотермічного нанесення покриття.

Завдання олімпіади «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі»: техніко-експлуатаційні характеристики використання транспортних засобів у сільськогосподарському виробництві; технічне обслуговування транспортних засобів; комплектування транспортних засобів; вибір транспортних засобів за їх продуктивністю; механізація навантажувально-розвантажувальних операцій; технологічні перевезення сільськогосподарських вантажів; логістичний підхід до розв’язання питань перевезень в сільськогосподарському виробництві.

І на даній Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей і конструкцій» студент групи МАм-51 Сокульский Тарас отримав ІІІ місце.

Кафедра автомобілів вітає Сокульського Тараса з досягнутими результатами і бажає сил для продовження подальших досліджень.

Студенти університету вибороли першість у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Студенти університету вибороли першість у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Двоє студентів факультету інженерії машин, споруд та технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя — призери ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2016/2017 навчального року.

Переможцем конкурсу став студент групи МАм-51 Волков Максим, який отримав дипломи першого та другого ступенів за наукову роботу зі спеціальності «Відновлення та підвищення зносостійкості деталей конструкції». Науковий керівник — завідувач кафедри автомобілів, д.т.н., доцент Ляшук Олег Леонтійович.

Студентка групи ХТс-42 Януш Мар’яна отримала диплом другого ступеня за роботу зі спеціальності «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі». Науковий керівник — завідувач кафедри транспортних технологій, д.т.н., доцент Попович Павло Васильович.

Зазначимо, що конкурс відбувався з 19 по 21 квітня у м. Кропивницький на базі Кіровоградського національного транспортного університету. В змаганнях взяли участь представники з 23 вищих навчальних закладів України.

Вітаємо студентів факультету інженерії машин, споруд та технологій з перемогою і бажаємо їм натхнення, успіхів і нових наукових звершень!

IMG_20170420_154549_050[1]

10002 10001 10003

Тарас Чорний — призер II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автомобілі та автомобільне господарство»

Тарас Чорний — призер II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автомобілі та автомобільне господарство»

Упродовж 11 – 13 квітня на базі Національного транспортного університету відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автомобілі та автомобільне господарство».

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя на олімпіаді представляли студенти групи МАс-42 факультету інженерії машин, споруд та технологій — Тарас Чорний та Степан Каськів (науковий керівник — завідувач кафедри автомобілів, д.т.н., доцент Ляшук Олег Леонтійович).

За результатами інтелектуальних змагань призове місце серед представників класичних університетів виборов студент ТНТУ ім. І. Пулюя Тарас Чорний, який отримав диплом третього ступеня.

Вітаємо студента нашого університету з високим досягненням, бажаємо йому та його колегам натхнення, успіхів і нових наукових звершень!

Чорний

Чорний К 1 Чорний К 2 Чорний К 3

Чорний 2

Додамо також, що Тарас Чорний взяв участь у конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі науки “Транспорт”, де представив науково-дослідну роботу на тему “Удосконалення конструкції шатунно-поршневого механізму з елементами осьового стопоріння поршневих пальців” та відзначений дипломом цього конкурсу. Конференція проводилася 29 березня у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.

чорний хнаду

“Тиждень безпеки дорожнього руху”

На кафедрі автомобілів для студентів ТНТУ ім.  І. Пулюя у період з 9 по 15 листопада 2015 року відбувався конкурс по знанню правил дорожнього руху (ПДР) та по будові та вмінні водіння автомобілем яке отримало назву “Тиждень безпеки дорожнього руху”. Зазначений захід проводився у рамках виконання Державної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні.

Організатором заходу в університеті виступила кафедра автомобілів та, зокрема, її працівники: т.в.о. завідувача кафедри, д.т.н. доцент Ляшук Олег Леонтійович; заступник завідувача кафедри, асистент Босюк Павло Володимирович; к.т.н., доцент Пиндус Юрій Іванович; к.т.н., доцент Гевко Ігор Богданович; асистент Заверуха Руслан Романович; асистент Клендій Володимир Миколайович; інженер Хорошур Роман Васильович.

Впродовж тижня, який був присвячений дорожній безпеці, студенти-політехніки (а саме студенти-автомобілісти груп МА-21 МА-31 МАс-31, МАс-32, МА-41 МАс-41, МАс-42, МАм-51) взяли участь у конкурсних заходах та тестуваннях і перевірили себе на знання правил дорожнього руху.

У програмі конкурсу-змагання відбувалися такі заходи:

– 09.11.15 року – Проведення тестування ПДР на комп’ютерах за допомогою програми «Тренажер по білетах ПДР України» в навчальному корпусі №9 у аудиторії №201б;

– 10.11.15 року – Проведення тестування агрегатів та вузлів транспортних засобів в навчальному корпусі №9 у аудиторії №107;

– 11.11.15 року ‑ Проведення тестування електрообладнання транспортних засобів в навчальному корпусі №9 у аудиторії №210;

– 12.11.15 року ‑ Проведення конкурсу із водіння власними транспортними засобами учасників, які мають водійські права, на автодромі ТК ТНТУ ім. І. Пулюя;

– 13.11.15 року – оголошено результати даного конкурсу, а учасникам які показали кращі результати – вручено медалі та грамоти на кафедрі автомобілів яка знаходяться в навчальному корпусі №9 у аудиторії №106.

За результатами конкурсу визначено кращих учасників. Ними стали студент групи МА-41 Лазар Володимир — 1 місце, студент групи МА-41 Пелешок Роман — 2 місце, студент групи МАс-42 Волков Максим — 3 місце. Переможці нагороджені медалями та почесними грамотами.

http://tntu.edu.ua/?p=uk/news/2417

 

Сайт у процесі розробки